presentació

Antes de empezar, ¿por qué en catalán?

A mis 29 años de cerebro pensante en catalán, es el idioma que mejor se me da. Si bien es cierto que si se diera la oportunidad, me encantaría traducir el blog al castellano, al inglés, o al cachemir; eso significaría que llega más lejos de lo que me imaginaba. De todos modos, cualquier comentario en castellano o en cualquier otro idioma será bienvenido. Gracias.

MOTIVACIÓ

UNA MICA MÉS és una d’aquelles expressions manques de contingut. Necessitem d’un context per completar el seu significat. Podria ser la mica més de ginebra que li demanem a la cambrera del bar, l’estona que li demanem al despertador per dormir una mica més o aquell tros de pizza de més que ens mengem tot i que estem tips a punt de rebentar, entre d’altres.

UNA MICA MÉS també pot ser i és una expressió  per a gent exigent, amb ganes d’aprendre, superar-se i millorar. En el món de l’activitat física és una expressió que fàcilment podríeu col·locar en boca d’entrenadors o de vosaltres mateixos quan esteu entrenant; una repetició més, una mica més lluny, una mica més fort, una mica més ràpid,…

UNA MICA MÉS entès com una mica millor, és la motivació que m’ha dut a crear aquest blog. De vegades necessitem que algú ens ho demani, de vegades tenim la suficient voluntat i som nosaltres mateixos els que ens ho auto-exigim. Altres vegades és la combinació dels dos casos el que fa que donem una mica més de nosaltres mateixos.

Moltes vegades és la por la que no ens permet  exigir-nos una mica més, no ens creiem capaços. Jo crec que, a part de que solem infravalorar-nos, passem del UNA MICA MÉS  a el que més, i això és impossible. No arribarem mai a ser el que més sense UNES QUANTES MIQUES MÉS  pel mig. A més, moltes vegades no cal ser el que més!!!!

CONTINGUT

L’eix principal del blog serà per molts de vosaltres l’esport, i és cert que en molts dels casos així serà, però anant més enllà, el que hauríeu d’interpretar com a tema principal són les activitats físiques (AAFF) i la salut. Hi ha certes diferències que pels tiquismiquis d’INEF tenen gran importància però que per no fer-me repel·lent ho deixarem aquí.

L’activitat física és inherent al cos humà. L’evolució ens ha dotat d’uns òrgans, un esquelet, uns músculs que NECESSITEN activitat física. I si algú no ho creu així que busqui a internet el llistat sense fi de malalties que es deriven pel fet de dur una vida sedentària. Així, de sèrie, tenim tots un cos més o menys sa, al que una gran part de la població no li dona la importància i el respecte que es mereix.

Ara per ara tots sabem fer anar mòbils d’última generació, alguns sabem fer anar la rentadora, no posarem marxa enrere circulant a 120 per l’autopista,…però molts no fan el petit esforç d’entendre com funciona el cos humà. I no dic saber tot el que hi passa perquè ens portaria molts anys, però uns mínims haurien de ser necessaris. És com una relació de parella, si no coneixes a la teva dona/home ni que sigui una mica, no li mostres  respecte i l’has cagat.

Ara ve la part complicada, l’OMS defineix la salut com al complert benestar físic, mental i social i no solament l’absència d’enfermetat. Així doncs hauríem d’entendre el pack activitat física, nutrició, relacions socials i cultura com a un sistema en que tots els seus components estan estretament lligats entre sí. No estarem sans si només anem a córrer i descuidem els altres aspectes del sistema, ni si només ens alimentem correctament, ni si només anem a la biblioteca.

Una altra cosa que se sol dir és que les pors són el fruit del desconeixement. El meu granet de sorra anirà dedicat a proporcionar informació i alhora ser crítics amb aquesta. Hem de desenvolupar el nostre sentit comú i deixar de creure’ns tot el que ens diuen. Deixar de viure sota consignes de falsos mites que sembla que no ens puguem treure del cap. Hem de saber seleccionar el que ens convé i només ho podrem fer coneixent-nos millor, i una bona manera de conèixer-nos millor és exigint-nos UNA MICA MÉS.

Tampoc us enganyeu, ja sabem que cada persona és diferent, i és provable que no us sentiu identificats amb el que aquí es parlarà, senzillament és perquè els continguts del blog seran consells, coses que a un grup de gent li han anat bé i no necessàriament us han d’anar bé a vosaltres. Sigueu crítics.  Que no us venguin una rutina d’entrenament estàndard i una dieta tipus com a entrenament personal. Si algú necessita més informació que la busqui o que la demani però que no es conformi. A molta gent no li agrada practicar cap activitat física; segurament no les hagi provat totes (ningú ho ha fet), i hagi de trobar la motivació en alguna activitat que ara mateix potser desconeix o senzillament encara no existeix. Solució del problema, trobar aquesta activitat. A veure si entre tots ho aconseguim. L’altre problema és la paraula de moda, la CRISIS, que és l’excusa per tot en els últims anys, fins i tot per no practicar activitat física.

Per anar acabant amb la presentació, el primer post anirà dedicat a l’última aventura en la que m’he embarcat, aquest cop no ha esta a la selva, sino a l’aventura de deixar de fumar. Com en el programa de la Samanta Villar, he estat 21 dies sense fumar i ho he plasmat tot en un diari. És una mica llarg (8 pàgines), però si algú creu que és interessant deixar de fumar segur que no hi té res a perdre.  Així doncs, aquest no serà un blog d’un runner, un biker, un triatleta, un motorista o un nedador, ni d’un metge, un fisioterapeuta o un nutricionista, o un entrenador personal, un monitor o un mestre. Ha de ser un blog de i per als finishers, que tots tenen una cosa en comú, són “els que fan”, i com ja anirem veien, gaire bé sempre és millor fer que no fer.

Anuncis

2 pensaments sobre “presentació

  1. Sencillament genial, t estimem molt, petons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s