entrenador personal = hipoteca?

Imatge

Aquest post va perquè m’he trobat amb diferents persones que em pregunten que fa un entrenador personal. Doncs la resposta és senzilla, t’ajuda a complir objectius, normalment relacionats amb l’activitat física i l’esport tot i que conseqüentment, pot repercutir en altres aspectes de la vida.

Tothom necessita un entrenador personal? Jo crec que no.

Qui en necessita un? Si algú creu que està fent alguna cosa malament, i desprès de buscar informació i assessorar-se per altres mitjans creu que segueix fent allò malament, després es pot dirigir a un entrenador personal.

Durant quant temps? Depèn,  si algú necessita un simple assessorament serà menys temps, si algú té més impediments serà més temps. Si l’objectiu que ens proposem és molt ambiciós,  segurament necessitem més temps que si no ho és tant.

Un entrenador personal ha de ser un pedagog que ens ensenyi i ens eduqui en el nostre entrenament i ens porti cap a una autosuficiència. Hem d’acabar entenen el que fem i perquè ho fem. No podem dependre sempre d’una altra persona per a un únic objectiu.

L’entrenador personal no és un paper que et posa els deures dels dilluns, dimecres i divendres. L’entrenament és un procés en el que s’han de complir dos reptes simultàniament, el del client i el de l’entrenador, si falla un dels dos no hi ha entrenament personal.

Bueno, jo només vull perdre algun quilet i posar-me una mica en forma, necessito un entrenador personal? Si no estàs molt fotut i ets capaç de fer algun tipus d’activitat física de forma més o menys periòdica i seguir una alimentació més o menys adequada pel teu compte no et caldrà. Si tot i fer això no estàs aconseguint els teus objectius potser t’ho pots plantejar. Si ni tan sols et veus capaç de començar segurament et faci falta.

El que vull dir és que si som una mica espavilats podem trobar molta informació a internet, a llibres, revistes i amics que segur us poden ajudar. Però si noteu que esteu fent alguna cosa malament, voleu perdre pes i no en perdeu, voleu córrer més ràpid i no milloreu o voleu fer esport i no podeu, llavors acudiu a algun professional.

Gràcies per llegir!!!

La foto és un toc d’humor, que un entrenador personal tampoc és això, però clar sense saber-ho potser algú espensa que és normal…

Anuncis

3 pensaments sobre “entrenador personal = hipoteca?

 1. Bones Ivan!
  M’alegro que hagis iniciat aquest blog ja que jo també soc usuari d’aquestes plataformes com ja saps. He llegit el teu article sobre l’entrenament personal i desonec si l’has escrit per provocar o realment és el que penses. De qualsevol de les maneres, les dues són ben lícites i aquí no hi ha més que parlar. Però esta clar que com a entrenador personal que sóc ja farà uns 4 anys t’haig de dir que no estic d’acord amb el que publiques.

  Per no enrollar-me molt et diré que per desgracia el sector en general esportiu és com el futbol, tothom en sap i tothom opina. Així doncs, com a professionals i pedagogs em de fer arribar un missatge totalment contrari al de “Self Servis” com el que tu predíques. Per soposat podem consultar internet, llibres, altres fonts, etc, però no podem estimular la seva pràctica autonoma sense un assessorament professional, controlat i guiat. És el mateix que recomenar medicaments sense consultar a un doctor. Si no de que han servit tants anys estudiant, tantes hores davant dels llibres per aprovar examens com els del Blanco… Sense voler-ho crec desprestigies la figura del entrenador personal, ja que és una figura molt important en la consecusió dels objectius i és la perspectiva que dona la qualitat als entrenaments i sempre pot ajudar en qualsevol dels casos: esportivament, pedagogicament, psicologicament, biologicament, socialment…

  Sense més, dir que a segueixis endavant amb el teu blog i intentaré seguir-te sempre que pugui. Una abraçada d’un entrenador personal!

  • Ole Hector!
   M’ha encantat que entressis en debat i aportant el teu punt de vista a priori tant contrari al meu tot i que no és ben be així.
   M’has fet veure que no he donat prou émfasi al punt que diu que si la gent nota que fa alguna cosa malament és el moment de consultar un entrenador personal.
   En la lluita constant per fer que tothom es mogui, en primera instància lo
   primer és moure’s, l’ego de cadascú serà el que impedirà veure si un mateix fa les coses bé o no. De la mateixa manera que estableixen uns criteris segons edat i historial mèdic per determinar la necessitat de realitzar una
   prova d’esforç ( fora de rendiment), podriem considerar que un determinat grup de població es podria posar en movimemt, amb un objectiu enfocat a la salut i el benestar personal, amb tan sols unes petites pautes.
   Com ja et dic (ara, perquè al post no queda clar), l’aprenentatge del client va cap a un únic objectiu, el propi del client, en cap cas dic que hagi de conèixer tots els intringulis de la nostra professió, simplement uns conceptes adequats al nivell que li permetin com a mínim tenir coneixement de causa del que està fent. De la mateixa manera que tu i jo podem cuinar i no ens n’ha ensenyat ningú més que el youtube i l’Arguiñano, i segurament no entenem tots els procesos que es deriven de la cuina de cada producte, si que sóm capaços de cuinar alguna cosa sense fer cap gran disvarat.
   Per acabar remarcar que volia centrar el post en el primer contacte de qualsevol persona amb l’esport, tenint en compte que no formi part de cap grup de risc, i en tot cas remarcant la figura de l’entrenador personal com algú necessari per fer les coses ben fetes.
   Gracies Xispes per opinar, si la gent no opina sobre tu no saps on et pots estar equivocant.

   • Genial Ivan! M’encanta poder generar debat ja que això enriqueix molt els punts de vista. Ara entenc més el que volies dir i estic d’acord amb tu. Seguiré d’aprop que vas ficant. Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s