principi de varietat

Imatge

Abans de parlar del principi de varietat, hem de conèixer el principi d’adaptació a l’esforç. Aquest darrer ens diu que el nostre cos està dissenyat per adaptar-se. Com vam parlar al post anterior (PERQUÈ MILLORA EL NOSTRE RENDIMENT AMB L’ENTRENAMENT), desprès d’un estímul i d’una correcta recuperació el nivell inicial és veu augmentat, això fa que davant del mateix estímul l’organisme no respongui de la mateixa manera, s’ha adaptat.

Si no tenim en compte aquest principi podem arribar a estancar-nos en el nostre entrenament i no aconseguir els resultats que desitgem. Per evitar aquest estancament haurem d’aplicar el principi de varietat de la càrrega.

Tenim moltes més opcions més enllà de la carrera continua de 30 minuts i del 4 x10 a la sala de musculació. Podem jugar amb els mètodes d’entrenament, volums, intensitats, fins i tot i cada cop més recomanat, variar de disciplina esportiva. Va ser un entrenador de maratonians qui va canviar un dia l’entrenament de cursa dels atletes per sortida amb bicicleta aconseguint millorar els resultats. També cada cop més sentim que els corredors necessitem de sessions de musculació, flexibilitat, pliomètrics, sèries, rampes,… i no sortir només a córrer.

A part d’evitar l’estancament produït per l’adaptació física de l’esforç, amb la varietat també estem treballant a nivell cognitiu ja que ens sotmetem a situacions noves i el nostre cervell ha de resoldre-les. A la vegada podem fer que l’entrenament sigui més divertit i no es torni monòton i desmotivant.

Com sempre recordar que un entrenador personal és aquell qui contempla tots aquests principis i té els recursos necessaris per evitar al màxim caure en un error de planificació d’aquest tipus.

Finalment i a mode de reflexió ja que aquest és l’últim post del 2012  voldria argumentar quin camí segueix la idea ESPORT I FELICITAT. Espero que sigui un dels primers posts pel 2013 i m’agradaria relacionar els principis de l’entrenament amb la felicitat. En aquest cas, segurament molts de vosaltres estareu d’acord que en la vida, com en l’esport, si ens adonem que estem vivint en la monotonia, que sempre fem el mateix, que no tenim estímuls motivadors, ens estanquem i comencem a funcionar en mode stand by. Jo recordaré aquest 2012 com un gran any gràcies als principis de la continuïtat, varietat i globalitat.

Feliç 2013 a tothom!!!

Recordeu de posar like al facebook si us ha agradat!!!

Foto treta d’internet. Una feina respectable com la que més, sense ànims d’ofendre a ningú, només la poso per exemplificar una mica la monotonía.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s