introducció a la nutrició

Imatge

Estreno l’apartat de nutrició coincidint amb l’inici del curs de” Nutrition for health promotion and desease prevention” ofert per la Universitat de California, a través de Coursera; una plataforma d’intercanvi de coneixements gratuïta mitjançant cursos on-line de diferents àmbits. Com que l’objectiu d’aquests tipus d’ensenyaments són afavorir la lliure transmissió d’informació a través de les noves plataformes de comunicació que disposem, em sumo a la causa i intentaré resumir-vos el que crec més important dels temes que anem tractant al llarg de les sis setmanes que dura el curs.

Abans de començar, val a dir que el món de la nutrició em resulta molt motivant ja que guarda estreta relació amb l’àmbit esportiu i més enllà en el dia a dia de totes les persones, ja que tots, més o menys bé, ens alimentem.

En la presentació del curs,  hem començat parlant de la importància de l’estudi de la nutrició. La professora, Katie Ferraro, desprès de presentar el funcionament del curs i la resta de personal involucrat en aquest, ens comenta que les decisions que prenem poden semblar poc importants a priori, però si els hi sumem una sèrie de factors ( tant interns com externs)  i el pas del temps poden portar conseqüències greus. Per exemple, decidim menjar fastfood i no passa res, però si ho decidim sempre així alguna cosa acabarà anant malament.

Un gran nombre de malalties cròniques es deriven de problemes nutricionals  i manca d’hàbits saludables. Els orígens d’aquests problemes doncs, són decisions que hem pres malament. Aquestes malalties, atac de cor, diabetis, hipertensió,…superen ja a la tassa de morts per culpa de  malalties infeccioses que se solen donar més en el tercer món.

Inclús en el cas dels accidents de trànsit, en la majoria d’aquests  l’alcohol és un factor comú, i no deixa de ser una decisió dietètica que hem pres malament en relació als factors externs.

Altres conseqüències de les males decisions a nivell nutricional són que  poden impedir el creixement, tant a nivell físic com a nivell cognitiu. També pot actuar sobre la concentració.

Als EEUU la població obesa s’ha duplicat en els darrers 40 anys, i ha arribat a un punt en el que per primera vegada les generacions actuals tenen una esperança de vida inferior a la dels seus antecessors, malgrat els progressos en medicina.

En quan al cost que es deriva de la obesitat en els EEUU, ens diu que el 2008 es van gastar 147 bilions de dollars en procediments mèdics relacionats amb la obesitat, això suposa el 21% dels efectius sanitaris.

Parla també de que amb malnutrició vol referir-se tant a la típica imatge que tenim dels nens dels països subdesenvolupats; esquelètics i amb poca energia, com a persones obeses que també tenen problemes nutricionals. Són els resultats de la mala repartició dels béns en el món, ja que uns pateixen perquè no tenen i els altres perquè tenen massa.

Finalment, la frase que més m’ha agradat d’aquesta introducció ve a ser alguna cosa com que:

Les decisions que prenguis sobre els teus hàbits de vida, no solament t’afectaran a curt termini sinó que poden decidir fins i tot, de quina manera moriràs.

Gràcies per llegir

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s