optimisme i trailwalker 2013

Imatge

No em queda una altra que ser optimista. Quina seria l’altra opció? No val la pena ni plantejar-se-la. No vull semblar hipòcrita i tot i que em puc solidaritzar amb aquells que amb la crisi ho estan passant més malament, segurament no em puc arribar a imaginar com ha de ser portar 5 anys a l’atur, sense cap ajuda, amb fills a qui cuidar i una hipoteca que no et deixa ni respirar.

Ser positiu és una actitud, i per tant tots tenim la capacitat de ser-ho. Tampoc dic que no ens haguem de preocupar pels problemes, simplement que ho hem de fer en la seva justa mesura, i afrontant-los sempre amb actitud positiva.

Posem com a metàfora que l’actitud positiva és la cara d’una moneda i la creu és l’actitud negativa o pessimista. Posem la moneda a la butxaca i davant d’una situació de conflicte la traiem, el que ens digui la moneda serà el que decidirà quina actitud prendrem per afrontar-nos al conflicte. Si no hi posem de la nostra part l’atzar serà qui decidirà. Si surt cara perfecte, però si surt creu haurem de carregar amb les conseqüències que comporta ser pessimista. Ens sentirem amb poca energia, tristos, sense motivació, negatius, irritables, i pel qui cregui, la llei de l’atracció diria que estarem oberts a rebre més coses negatives.  Però realment hem de deixar a l’atzar la possibilitat de decidir com afrontar la vida?

Recordem que si ens surt cara ens ho prendrem bé. Tindrem un problema, ens afectarà de la manera que s’escaigui segons la nostra manera de ser, ens preocuparem, fins i tot podem plorar, però ens ho prendrem bé, serem conscients de les nostres capacitats i estarem segurs que d’allò en sortirem, i que haurem après alguna cosa de valor i en acabat, fins i tot, serem millors persones. Ara bé, quines opcions tenim per evitar que ens surti creu?

Personalment contemplo dues opcions, una més previsora i una altra més lluitadora. La previsora ens diu que podem posar una marca a la moneda i d’aquesta manera mai tindrem sorpreses. Davant d’una situació de conflicte, en el moment de treure la moneda, sempre podrem treure cara gràcies a la nostra marca. En aquest cas el positivisme estaria més arrelat en un mateix i vindria a ser una aptitud. 

La opció lluitadora per altra banda ens diu que un cop treta  la moneda, en el cas de treure creu, serem nosaltres mateixos els que podem donar la volta a la situació, girar la moneda i deixar-la en cara, i actuar doncs de manera positiva.  Aquesta opció és la que ens demostra que ser positiu pot ser qüestió d’actitud i de voluntat.

Hem d’entendre que el problema o la situació de conflicte seguirà existint, allà on volem incidir és en la nostra manera de solucionar-ho. L’actitud negativa és una cadena que ens impedeix donar el 100% de nosaltres mateixos i això fa que ens estanquem en una situació de la que realment en volem sortir. El pessimista no troba ni palla en un paller.

El país està fotut, el món s’està destruint, els valors s’estan perdent… Ens ho podem prendre així; negatius, pessimistes, victimistes… o podem fer-hi alguna cosa.

Dintre d’un més participem a la Intermón Oxfam Trailwalker. 100 km d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols.  Haurem de caminar més de 20 hores. Sortim a les 10 del mati i a caminar dia i nit. A l’equip som 4 components caminant; 3 superdones i jo. Més l’equip de suport en cursa i la resta de col·laboradors i patrocinadors.  Tot això per complir una sèrie de reptes personals i col·laborar amb una causa solidaria. Algú s’imagina com ha de ser plantejar-se aquest repte amb algú pessimista?

Us animo doncs a tots a resoldre els vostres “problemillas” o “problemons” des del costat optimista. Sereu més eficaços, més resolutius i segurament més feliços.

Per acabar, tot i ser conscient que no soc un gran bloguer i no gaudeixo d’una gran repercussió mediàtica, m’agradaria dedicar aquest post a un gran amic meu en el dia del seu aniversari. Un home optimista i que et fa ser optimista. Zorionak Javi.

Gràcies per llegir.

Anuncis

Un pensament sobre “optimisme i trailwalker 2013

  1. Molt bé Ivan! Sempre s’ha de ser optimista i positiu!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s