valors: el poder dels esportistes

Imatge

 

Cada cop som més els que practiquem esport de manera habitual. La major part d’aquests esportistes no som ni serem mai professionals, tot i així, absorbim les virtuts de l’esport en la nostra vida  diària. No només el gran nombre de beneficis per a la nostra salut, també els valors que l’esport pot transmetre.

Aquest post no va dedicat a motivar a la gent a iniciar-se a un estil de vida saludable i esportiu. Vull arribar a aquells que ja hi estem enganxats. Aquells que ara que ve el bon temps recordem els entrenaments durant l’hivern. Als que hem deixat de banda les excuses i ens hem dedicat a fer el que ens agrada. Els que hem entrenat sota la pluja i els que hem entrenat a les fosques. Som aquells que ens posem algun objectiu i ens dediquem a entrenar-nos per assolir-lo. Som nosaltres els que sabem que aconseguir el que volem només depèn de nosaltres, i que si volem ho podem fer. Hi ha gent que porta més o menys temps superant reptes, però cada vegada que ho fem sentim que si volem podem moure muntanyes, i és veritat, si volguéssim podríem.

Tots nosaltres, ESPORTISTES, entrenem perquè som conscients que aquests petits esforços s’han de veure recompensats tard o d’hora. Cadascú practica activitat física pel motiu que sigui, però tots tenim alguna cosa en comú. Alguna cosa que els que no en practiquen no poden compartir.

Mirem enrere, cadascú en els seus inicis, i recordem el procés. Com hem arribat fins on som ara mateix. Com els grans esforços del passat es tornen petits esgraons en el camí de la nostra vida. Si no fos per aquests petits esgraons segurament no seriem on som ara mateix, segurament no seriem qui som ara mateix. Així doncs, conscients de la importància del procés, i del valor i potencial de tots els nostres petits actes, m’agradaria fer notar a la gent que necessitem aquests petits actes per poder canviar una mica les coses.

Vull ser una mica generalista perquè cadascú actuï en l’àmbit que més li interessi, simplement crec que la importància està en actuar. Tampoc vull aportar solucions, cadascú de nosaltres té una ment creativa que pot ser-nos d’utilitat en casos com aquest.

Hi ha unes quantes illes flotants de residus  de plàstic a diversos mars i oceans del planeta. Aquests plàstics no els ha creat la natura per la natura, els ha creat l’home per l’home, i la merda està en els oceans però el problema és per l’home perquè això, tard o d’hora, ens ho mengem nosaltres.

Comprar barat està bé. Està bé si és un preu just. Seguim trobant països on els drets del treballador els fan servir per eixugar-se el cul. És un problema nostre? Si som nosaltres qui els comprem aquests productes, si.

L’ús inadequat dels diferents tipus d’energia dels que disposem, ja siguin provinents de fonts ecològiques o no, provoca que hi hagi una cerca permanent per seguir exprimint els recursos del planeta.

Aquest són només alguns exemples de problemes on nosaltres ens sentim molt petits, creiem que no hi tenim gaire res a veure, però realment tenim molt a dir. Som l’últim esglaó en el procés de prendre aquestes decisions que porten el planeta a la seva ruïna. Els nostres actes són els que condicionen que es duguin a terme moltes de les barbaritats que actualment s’estan vivint.

Així vull arribar a tots els que ens considerem esportistes, que som els que donem importància al valor dels nostres actes i que creiem que la suma d’aquests ens portarà cap a un estat millor. Necessitem creure que el que fem té importància, de fet és de vital importància. No és cap ximpleria utilitzar menys envasos de plàstic, no és cap tonteria fomentar el comerç de proximitat, no és absurd no deixar córrer l’aigua mentre ens rentem les dents,… Ens hem de sentir satisfets a cada petit acte que puguem fer per cuidar el planeta, perquè tanmateix estem cuidant de nosaltres mateixos. Hem de fer les coses ben fetes i no deixar-nos dur per qui no les fa. Segurament amb els nostres actes podrem influir en algú més per canviar una mica més les coses.

Així, satisfet de cada petita acció, content perquè el bloc ja va més enllà de les mil visites, i amb ganes de seguir.

 

Gràcies per llegir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s