és el running dolent per la salut ?

 

 

Imatge

Alguns mitjans de comunicació estan transmeten la notícia que practicar l’esport de córrer o running es perjudicial per a la salut. Es trist veure com aprofiten la popularitat d’aquesta pràctica esportiva per llançar noticies alarmistes.

A la universitat ja ens havien deixat anar una frase que porta a la reflexió ; “l’esport és dolent per a la salut”. Es tracta d’una senzilla interpretació de conceptes ja que el que realment es bo per a la salut és l’activitat física i no l’esport, que vindria a ser una activitat física reglada.

La popularitat del running ha fet que es realitzin un munt d’estudis sobre la influencia d’aquesta activitat física en el nostre organisme, tant per trobar maneres d’augmentar el rendiment com evitar possibles lesions. Amb aquesta informació s’ha pogut extreure que per portar un estil de vida saludable, a part d’una correcta alimentació i uns hàbits d’higiene correctes, es necessari una quantitat mínima d’activitat física periòdicament.

Els que porten el món del running més enllà de la mera activitat física a un nivell de rendiment i/o competició ( i no només els atletes professionals, també la gran massa que estem aficionats a córrer i millorar les nostres marques tant de velocitat com de distància), i sobretot aquells que ho fan sense la informació o supervisió d’algun entès, estan sometent el seu cos a uns nivells d’estrès bastant elevats. Això pot significar amb el pas del temps problemes de salut, sobretot els relacionats amb sistema muscular i esquelètic.

De la mateixa manera que treballar de carnisser està associat a una epicondilitis ( el famós colze de tenista), o treballar en una oficina assegut està associat a lumbàlgies i altres problemes a l’esquena i cervicals, una pràctica prolongada de l’activitat de córrer comporta una sèrie de riscos que s’han de tenir en compte i es poden i s’haurien de reduir al màxim. Això és possible gràcies als resultats dels estudis que mencionava anteriorment, i aquesta es l’autèntica conclusió que s’hauria d’extreure i fer arribar a la gent i no el que ens han intentat vendre últimament.

Així doncs s’ha pogut avançar moltíssim en matèria de prevenció de riscos associats a la pràctica del running, i crec que els mitjans de comunicació haurien de deixar de banda el populisme d’oferir noticies alarmistes per informar realment dels riscos de practicar aquesta activitat sense uns coneixements mínims. Haurien doncs de promocionar la tasca dels professionals del món de l’esport i aconsellar a la gent que s’assessori sobre el tema en comptes de motivar-los a abandonar aquesta gran pràctica que és el córrer.

Gràcies per llegir

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s