monitors de lleure

Imatge

 

Demà s’acaba per mi i per molta gent el casal d’estiu d’enguany. Per a tots els que ens dediquem  al mon del lleure és un dia important i emocionant i per això aquest post va per tots els monitors, directors, voluntaris, tècnics, responsables,… del món del lleure.

Tenim la obligació d’entretenir a molts nens i nenes sense oblidar mai la responsabilitat que comporta ser uns referents per a tota aquesta mainada. La nostra tasca consisteix a educar en valors. Això significa que hem de transmetre amb la nostra actitud un seguit de comportaments que siguin coherents amb el que creiem que ajudarà a cada nen a créixer i desenvolupar-se de la millor manera possible.

Hem de tenir molt clars doncs quins són aquests valors deixant el suficient espai perquè cada nen es pugui sentir més o menys identificat amb aquests i decideixi per si sol si li convé adoptar-los en la seva vida o no.

Així doncs els nens i nenes fan tallers, jocs, dinàmiques, manualitats, danses i cançons, esports,… i els monitors treballem el respecte pels companys i l’entorn, la creativitat, l’autonomia, l’amor, ser participatiu, la generositat, un estil de vida actiu i saludable, la solidaritat, el companyerisme…

Tenim el privilegi de treballar amb gran quantitat de nens i formar part en el seu desenvolupament personal  juntament amb la influència de pares, familiars, professors, amics i altres agents externs. Tot aquest poti poti de vivències va formant poc a poc la personalitat de cada infant. Esperem doncs que amb la nostra participació ajudem a fomentar un procés socialitzador basat en tots els valors dels que he parlat i que poso la mà al foc que han d’ajudar a  que tots puguem compartir un món cada dia més bonic.

Queden per al record tots aquests nens amb els que hem compartit tots aquests dies amb la il·lusió que ens recordin i ens saludin dintre d’un temps encara que no els puguem reconèixer quan ja han crescut un parell de pams.

Dedico aquest post, com he dit abans, a tots els que ens dediquem al món del lleure com a reconeixement de la nostra feina ja que les dates i els horaris, la formació requerida i sobretot el sou, juntament amb que molta gent segueix pensant que l’únic que fem es pintar i jugar fa que moltes vegades puguem sentir que es menysprea la nostra professió.

Sabem que no és així. Ens agrada treballar amb mainada i joves i aprendre cada dia d’ells ja que també influencien molt en la nostra personalitat i ens permeten mantenir una estreta relació amb el nostre nen interior.

Va per tots nosaltres!

Gràcies per llegir

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s