el mètode Osmin

Imatge

Encara que sembli contradictori escric per agrair l’aparició del programa del método Osmin. Opino que actualment molts dels aspectes del wellness estan essent pervertits pel propi sistema capitalista en el que vivim. Aquest sistema no entén ni d’ètica ni de valors, només de beneficis independentment dels seus orígens o de les conseqüències que puguin ocasionar.

De fa un temps que les tendències del mercat afavoreixen al desenvolupament de productes i serveis dedicats al rendiment, la salut i la imatge corporal. Això representa un gran pastís del que molta gent en vol el “seu” tros.

Ha calgut un personatge curiós amb una metodologia més que qüestionable perquè s’hagués de posar en debat la qualificació dels professionals del fitness per part de la resta de la població. En molts dels àmbits de l’economia hi trobem paràsits que s’apunten al carro del benefici sense tenir cap mena d’autoritat en el seu sector. Sembla ser però que quan es fa de manera tant pública ens molesta més.

Una altra característica del capitalisme és que juga estratègicament amb les il·lusions de les persones per tal d’incentivar el consumisme. La il·lusió d’aconseguir el cos perfecte que prèviament s’han encarregat de dir-nos quin ha de ser, ens porta a creure en personatges com l’Osmin que si existeix com a tal és perquè també existeix un públic que el consumeix.

A la societat actual encara li manca molta educació en activitat física i salut, però el pas previ ha de ser una educació cap al sentit comú. Així doncs:

  • Si tenim un cos que està fet per moure’s i no l’utilitzem s’acaba espatllant.
  • El que es guanya o perd ràpid, es perd i es guanya ràpid.
  • No podem pretendre estar uns anys parats i de sobte fer 8 hores d’entrenament.
  • Una bona dieta ha de ser variada i equilibrada.

Sempre existiran paràsits mentre seguim consumint compulsivament, en el fitness i wellness i en la resta de mercats. Decidir retransmetre, veure o contractar l’Osmin és una decisió personal de qui creu amb algú amb o sense coneixement de causa.

Per cert el senyor Osmin en aquest post és tan sols un cap de turc, de paràsits n’està ple i els hem de localitzar. Personalment aquest Osmin tampoc em cau malament i per qüestionar-ne el seu mètode s’hauria de fer des d’una vessant més constructiva i no utilitzar com fan molts l’arrogància de qui es creu que ho sap tot.

Gracies per llegir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s